Gärdets kandidater till Landstinget

Gärdesmoderaterna har representanter till samtliga tre val i höst. Idag tittar vi närmare på våra två kandidater till landstingsvalet.

 

Antonia Jaksic

 

 

 

 

 


Vem är du?
Jag är 26 år gammal, har läst statsvetenskap, engelska och global utvecklingspolitik på Stockholms universitet. Jag är fortfarande aktiv medlem i MUF Stockholm där jag också var ordförande för Moderata studenter vid Stockholms universitet (MST). Jag har även varit vice ordförande valledare för Gärdesmoderaterna. Idag jobbar jag som valcoach för Moderaterna i Stockholms stad och län samt med översättningsrelaterade arbetsuppgifter som språkkonsult för Schlingmann AB.

Varför kandiderar du till Landstinget?
Jag kandiderar för att vara med och göra skillnad. Lyfta fram frågor som borde uppmärksammas mer i den politiska debatten.

Vilken fråga/frågor brinner du mest för?
Psykisk ohälsa bland unga.

Varför ska man rösta på dig?
Jag kommer göra allt i min makt för att bidra till en förändring och lyfta fram ungdomar, de är faktiskt vår framtid. Det är viktigt att ha en förståelse för hur verkligheten ser ut. Detta är något som jag kan bidra till i den politiska miljön, det förutsätter dock att jag får möjligheten att komma in i landstinget.

 

 

Tom Hedrup

 

 

 

 

 

 

Vem är du?
Jag är 40 år och har två underbara barn och en fru. Jag graduerade från University of California Los Angeles (UCLA) 2002 med en examen i ekonomi och statsvetenskap. Jag driver sedan dess ett företag i Stockholm tillsammans med min fru. Vi är precis på väg att lansera i England, vilket är mycket spännande. Vi har gjort en resa från ett litet företag till ett medelstort företag med snart tio anställda.

Jag sitter i Fastighetsnämnden och i Östermalms Stadsdelsnämnd för Moderaterna.

Varför kandiderar du till Landstinget?
Jag vill vara med och fortsätta göra Stockholm till en stad i världsklass. Jag tycker Moderaterna och Alliansen har gjort ett fantastiskt arbete med nya vårdcentraler, sjukhus, spårvagnar, tunnelbana och en mängd andra projekt. Jag vet dock att vi kan göra ännu mer. Jag vill arbeta för en sjukvård i världsklass och en infrastruktur som gör att Stockholm kan växa än mer.

Stockholms sjukvård ska vara så bra och ha en sådan kapacitet att vi kan ta emot patienter från hela landet (och världen). Jag lovar också att utmana Miljöpartiet rörande miljöfrågorna. Vi Moderater ska medverka till att göra Stockholm till Europas grönaste huvudstad. Vi ska bli det smarta gröna alternativet.

Vilken fråga/frågor brinner du mest för?
Jag brinner för miljö, infrastruktur och bra sjukvård. Jag vill att Stockholm samarbetar med Tyskland, Danmark, och Norge om höghastighetståg. Vi bör titta över hur vi kan knyta ihop Stockholm med Köpenhamn, Oslo, och Nordtyskland. Det ska gå att ta sig till Tyskland, Norge och Danmark på under tre timmar.

Det kommer att ge Stockholm en helt ny dimension som turiststad. Sen, återigen, ska vi bli en stad där miljö står i fokus. Vi ska arbeta för att ha den bästa miljöpolitiken i form av tåg, kollektivtrafik och rena fordon. Varje Stockholmare ska kunna vara stolta över Moderaternas miljöpolitik.

Varför ska man rösta på dig?
Jag får saker gjorda och jag föredrar arbete före mingel. Jag gillar även att bygga upp saker från grunden. Alla kan ha visioner men inte alla kan förverkliga en vision. Min styrka är att jag alltid fullföljer det jag tar mig an och alltid gör mitt absolut bästa.

Jag är också mycket försiktig med skattebetalarnas pengar. Varken du eller jag har arbetat hårt för att politiker ska slösa bort våra pengar på dåliga upphandlingar eller dyra lösningar. Jag är en garant för att vi gör vårt absolut bästa när vi upphandlar. Dina pengar kommer inte att slösas bort under mitt skift.